Je krijgt een kind!

Je bent misschien niet fysiek zwanger maar je wordt wel een ouder. Een life-changing event dat zal zorgen voor allerlei soorten verandering. 

Wij zijn er,
ook voor jou.

Wie is die persoon toch,
die 's morgens de koffie komt zetten?

Kraamzorg, wat is dat nou eigenlijk?

“Een vreemde in je huis, die alles over gaat nemen.” Dat horen we vaak, maar is absoluut niet de realiteit. Wij zijn er om je op weg te helpen in je nieuwe rol als ouder. Hierbij houden we altijd rekening met jou, wat je belangrijk vindt en wat prettig voor jou voelt. Weet je dat zelf nog niet? No worries. We vertellen je wat er allemaal mogelijk is, zodat je zelf de beste keuze(s) kan maken.

Zorg voor je baby, je partner en jezelf.

Samen maken wij een plan voor in de kraamweek. Dit doen we door te bespreken wat voor jou belangrijk is, wat je graag zelf doet maar ook wat je lastig vindt. Onze kraamverzorgende leert je hoe je voor je baby kan zorgen. Daarnaast is het ook belangrijk dat je weet hoe je partner te ondersteunen in het herstel en in het voeden van jullie baby. Teamwork makes the dream work! Samen doen we alles voor een goede start.

Handig!

Bij steeds meer ziekenhuizen mag je blijven slapen, zorg dat jouw vluchtkoffer ook klaarstaat, frisse onderbroek, deo, energiereep, goed boek, oordopjes en alles waar je denkt behoefte aan te hebben tijdens en na de bevalling. Zoals ons telefoonnummer en het groene boekje.

We hebben je alvast geholpen door wat lijstjes te maken die je hier onder andere voor kan gebruiken.