Kraamzorg voor Mij.

Vanaf de geboorte van je baby heb je recht op kraamzorg. Mocht het nodig zijn zal de kraamverzorgende de verloskundige assisteren bij de bevalling. Daarna zal je kraamzorg ontvangen vanaf het moment dat jullie thuis zijn. 

Kraamzorg is zorg op maat en de kraamzorg die je krijgt hangt af van jouw wensen en behoeften. Wij luisteren naar wat jij belangrijk vindt en welke ondersteuning je van ons wilt ontvangen.

Over de jaren hebben onze kraamverzorgenden:

40000
Luiers gecontroleerd.
8765+
Keer uitgelegd hoe een kolf werkt.
14000
Gezinnen met vertrouwen uitgezwaaid.

Jouw wensen en behoeften

Wat kan je verwachten? Je meldt je bij ons aan via het aanmeldformulier op de website. Als we je aanmelding kunnen accepteren ontvang je binnen 5 werkdagen een bevestiging en ben je officieel bij ons ingeschreven voor kraamzorg.

Vervolgens nemen we tussen week 32 en 34 van de zwangerschap contact met je op voor een intakegesprek bij jou thuis. Tijdens dit gesprek zullen we samen kijken naar jouw situatie, wensen en behoeften. Wij stellen op basis van je persoonlijke omstandigheden het aantal uren en dagen aan zorg vast. Ook zullen we in dit gesprek het zorgplan en de daarbij behorende gewenste zorg vastleggen en je de groene groeigids overhandigen.

Tijdens je bevalling ondersteunen onze bevallingsassistenten jou als dit nodig is. Zij maken deel uit van het team van PartusAmsterdam, een team van gespecialiseerde zorgverleners die begeleiding geeft bij bevallingen in thuis- en poliklinische situaties. Met veel plezier en zorg begeleiden zij je tijdens de bevalling en bewaken ook daarna de omstandigheden voor een goed verloop.

Voor de dagelijkse zorg na de bevalling komen we bij je thuis. De kraamverzorgende houdt in de gaten hoe het met jou en je baby gaat, voert gezondheidscontroles uit, zal je gaan helpen bij het beter begrijpen van je baby en je de begeleiding geven die je nodig hebt bij het voeden.

Begeleiding & Coaching

“De kraamverzorgende die bij ons langskwam was geweldig!”

Floortje

Zorg op maat

Tijdens het intakegesprek bespreken we samen wat je wensen en doelen zijn voor de kraamweek zodat, wanneer wij de voordeur achter ons dichttrekken, jij zelfverzekerd en zelfredzaam bent. 

Nadat je baby er is kijken we samen of je wensen en doelen bijgesteld moeten worden afhankelijk van de situatie en het verloop van je bevalling. 

Tijdens de kraamweek evalueren we dagelijks of we nog op de goede weg zitten samen en kunnen we indien nodig aanpassingen maken in de verdeling van uren en/of dagen.

Meld je aan

Speciale zorg

3% van de zwangerschappen in Nederland heeft helaas te maken met een complex medische zorgvraag. Hierdoor kan je kraamperiode anders zijn dan de gemiddelde kraamweek. 

Door bijvoorbeeld een langdurige ziekenhuisopname of een (tijdelijke) thuiskomst zonder baby worden je wensen en behoeften totaal anders. Wij bieden ook hier zorg op maat.

Als het anders gaat

Minimale zorg

Vanuit de basiszorg krijg jij altijd minimaal 3 uur zorg per dag. Deze zorg wordt ten alle tijden gegeven om het welzijn van jou en je baby te bewaken en je noodzakelijke voorlichting te geven.

Waar kan de kraamverzorgende jou bij ondersteunen:

  • Uitvoeren van medische controles bij de kraamvrouw en baby
  • Verzorging van de pasgeboren baby
  • Begeleiding, instructies en advies
  • Observeren, signaleren en rapporteren
Meer info over LIP