Betrouwbare info

De Kleine Amsterdammer werkt samen met verschillende partners, wij vormen samen met elkaar de geboortezorg waar jij gebruik van kunt maken in Amsterdam en omgeving, onze kraamzorg is hier ook een onderdeel van. 

Wij geven je dan ook graag advies en verwijzen op de juiste momenten door, er is online ontzettend veel informatie te vinden en uiteraard ook een keur aan stromingen.

In de basis is onze geboortezorg volgens de medische richtlijnen zoals deze opgesteld zijn door het ministerie van VWS en de verschillende beroepsgroepen in de geboortezorg. 

Voeding

Eten is zo’n beetje de belangrijkste bezigheid van een pasgeboren baby. Goede voeding is essentieel voor de ontwikkeling en de groei van een baby en helpt de meeste welvaartsziekten te voorkomen zoals obesitas, diabetes en hart- & vaatziekten.

Je wilt je baby 24/7 van genoeg voeding voorzien. Het is voor ouders dan ook vaak een van de meest intensieve periodes van hun leven.

Wij geven je graag een overzicht van onze zorgpartners. Zij kunnen je helpen bij de zuigelingenperiode door je te voorzien van de juiste informatie voor een gezonde start.

Herstel na bevalling

Een kind krijgen is zelfs anno de 21ste eeuw nog steeds een risicovolle gebeurtenis en al ben je nog zo goed voorbereid, de kans dat je onverhoopt lichamelijk letsel oploopt tijdens de zwangerschap of bevalling is altijd aanwezig.

Veel vrouwen vinden het nog steeds lastig dit bespreekbaar te maken of worden onvoldoende serieus genomen en nemen genoegen met bakerpraatjes. Als je herstel niet voorspoedig verloopt, voorkom blijvend letsel en onderneem stappen.

Family support

Voorbereiding is belangrijk daarom raden wij aan om je samen goed voorbereiden op de bevalling, uit te zoeken hoe het zit met eventueel verlof en borstvoeding en werken voor na de komst van de baby. Cursussen als baby EHBO of wat extra ondersteuning voor een kansrijke start, is belangrijke informatie die zeker van pas zal komen in de eerste 1000 dagen.

Veiligheid & preventie

Je wil natuurlijk de beste zorg voor je kind, hierbij de top 5 van informatie die je niet mag missen, in de eerste week, als het gaat om preventie, veiligheid, gezondheid en ontwikkeling van je kersverse baby.

Fun met je baby

Niks is leuker dan elke dag buiten een fris neusje te halen samen met je newborn. Amsterdam heeft gelukkig geweldige en kindvriendelijke parken. Maar je kunt natuurlijk ook een leuke activiteit samen met je baby doen of gebruikmaken van de kinder stadspas als je niet zoveel te besteden hebt.