We komen bij je langs

Om de zorg zo goed mogelijk te laten aansluiten bij jouw situatie krijg je te maken met verschillende soorten zorgverleners van De Kleine Amsterdammer. Graag laten we je weten wie er bij je langskomen!

Om jullie te ondersteunen.

Goed voorbereid je kraamweek in.

Onze intake consulent gaat met je in gesprek over je wensen en behoeften tijdens de kraamweek. De intake consulent is zelf kraamverzorgende geweest en weet daarom precies wat er mogelijk is. Door veel vragen te stellen en goed naar je te luisteren kan zij je wensen vertalen naar praktische doelen voor de kraamweek.

Kundige zorg in je eigen huis.

Elke kraamverzorgende heeft minimaal een MBO-3 opleiding afgerond en is verplicht elk jaar diverse (bij)scholingen te volgen. Onder andere EHBO, reanimatie, zorg na sectio, (borst)voedingsbegeleiding en nog veel meer. Naast deze hoeveelheid medische kennis heeft de kraamverzorgende uiteraard ook een hele rugzak aan praktische kennis. Het doel is om die kennis aan je over te dragen zodat je zelf de vaardigheden in huis hebt om goed voor jezelf en je kindje te zorgen.

Begeleidend leren

Er is maar één manier voor een kraamverzorgende om zoveel mogelijk kennis te verkrijgen en dat is in het werkveld. Onze Kraamverzorgenden in opleiding (KIO’s) beginnen, nadat ze hun theorie hebben gehaald, direct te werken in de zorg.

Eerst kijken ze mee met de gediplomeerde kraamverzorgende en stapje voor stapje kunnen ze steeds meer zorgtaken zelf uitvoeren. Gedurende hun hele opleiding worden ze begeleid, dat kan live of op afstand zijn. Door nieuwe kraamverzorgenden op te leiden zorgen we dat de kraamzorg kan blijven voortbestaan.

Ondersteuning bij het voeden

Je baby voeden gaat soms moeilijker dan je zou willen. Onze kraamverzorgenden hebben de mogelijkheid om in overleg met jou een lactatiekundige in te schakelen. Een lactatiekundige is een specialist op het gebied van borstvoeding. Ondersteuning wordt geboden door middel van intercollegiaal overleg met de kraamverzorgende of door bij jou thuis langs te komen voor een consult tijdens de kraamweek.