Borstvoedingscentrum Amsterdam

Dare to Prepare.

Bezoekadres:
Henrick de Keijserplein 22 hs
1073 SZ Amsterdam

Op zoek naar een lactatiekundige?

De lactatiekundigen van Borstvoedingscentrum Amsterdam helpen je graag bij een fijne borstvoedingsperiode. Zit je boordevol vragen over borstvoeding, heb je gewoon wat coaching nodig om weer lekker door te kunnen voeden of heb je een borstvoedingsprobleem? Wij helpen je verder.

Een goed begin is de helft, daarom werken wij nét ietsje anders. In plaats van dat je ons benadert zodra je een probleem hebt, delen wij graag onze kennis met je voor en tijdens je borstvoedingsperiode. Gezamenlijk proberen we je borstvoedingsperiode zo optimaal mogelijk in te richten.

Annelies de Haan & Nina van der Cingel zijn onze lactatiekundigen die jaren ervaring met zich meebrengen.

Bekijk hieronder welke cursussen, consulten en mogelijkheden er zijn tijdens je borstvoedingsperiode. Weet je nog niet precies wat je nodig hebt? Neem dan contact met ons op voor advies welke afspraak bij jouw situatie past.

Moeite met het voeden van mijn baby,
maken mij nog geen slechte ouder, wel een hele normale.

Prenataal Consult

Iedere baby, moeder en borstvoedingsperiode is uniek. Op basis van eerdere ervaring, complicaties of verwachtingen kan je de behoefte hebben om een Borstvoedingsplan te maken die past bij jou situatie/voorgeschiedenis.

Tijdens het prenataal consult maak je kennis met de lactatiekundige en kan zij een compleet beeld krijgen van jouw gezondheid en zwangerschap. Hierbij komen vragen aan bod als: Hoe zit je ideale start eruit? Hoe lang wil je voeden? Wat zijn je valkuilen? Heb je steun/druk vanuit je omgeving? Wat zijn je eerdere ervaringen?

Je persoonlijke borstvoedingsplan is gebaseerd op jouw eigen wensen.

Boek een consult

Thuisconsult

Eerste consult & vervolg consult

Heb je een borstvoedingsprobleem of heb je advies nodig? Een consult aan huis is vooral geschikt als je nog niet mobiel genoeg bent om naar onze praktijk te komen. Tijdens het thuisconsult bespreekt de lactatiekundige met jou het verloop van je zwangerschap, bevalling en borstvoedingsperiode tot nu toe.

Daarnaast zal ze meekijken met de voeding en samen met jou een borstvoedingsplan opstellen waar je verder mee aan de slag kunt. Afhankelijk van het verloop van je borstvoedingsperiode na het eerste consult kunnen er één of meerdere consulten ingepland worden om samen met jou de puntjes op de “i” te zetten.

Praktijkconsult

Eerste consult & vervolg consult

Je komt bij de lactatiekundige op de praktijk langs voor het juiste advies en/ of tips om je te ondersteunen in je borstvoedingsperiode. Denk hierbij aan tips omtrent aanleggen, pijnvrij voeden (dat kan!), wennen aan de fles of buitenshuis voeden (hoe dan?!)

De lactatiekundige bespreekt het verloop van je zwangerschap, bevalling en borstvoedingsperiode tot nu toe. Daarnaast zal ze meekijken met de voeding en samen met jou een borstvoedingsplan, en eventueel een vervolgafspraak, maken waar je verder mee aan de slag kunt.

 

Borstvoedingscursus

De borstvoedingscursus is bedoeld voor jou en je partner (teamwork!). Tijdens deze cursus wordt de basis van borstvoeding besproken zodat je goed geïnformeerd van start kunt gaan; Handvatten om goed aan te leggen, melkproductie op gang brengen (en houden) en te ontspannen tijdens het voeden. Maar ook andere belangrijke onderwerpen zoals het herkennen van voedingssignalen van je baby en wat te doen als het niet meteen gaat zoals je wil.

We adviseren je om tussen de 32e en 36e week van je zwangerschap deel te nemen aan de borstvoedingscursus. De cursus wordt zowel in het Nederlands als Engels gegeven

Aanmelden voor de cursus
Wij kunnen je ook op afstand ondersteunen! Woon je in het buitenland, ben je op vakantie of kan je de deur niet uit? Boek dan een videoconsult.