Voorlichting rondom borstvoeding

A winning effort begins
with preparation.

Een geslaagde borstvoedingsperiode is voor iedereen anders.

Lichamelijk contact door het geven van borstvoeding maakt dat je baby dicht bij jou is. De interactie tussen jou en je baby zijn dierbare en bijzondere momenten en belangrijk voor de binding tussen ouder en kind. 

Misschien kan het zijn dat borstvoeding niet gelijk lukt ook al had je het graag gewild. Ga dan eens kijken of het geven van afgekolfde melk met een fles een betere optie is. 

Je partner kan een belangrijke rol spelen in deze periode, door sommige taken over te nemen of samen met jou te doen. Teamwork makes the dream work! Bespreek samen hoe je het voeden van de baby in de eerste periode vorm wilt geven.

Om hulp vragen betekent niet dat je opgeeft, maar dat je bereid bent om naar de beste oplossing te zoeken.

1

Voorlichting over Borstvoeding

Wanneer je bij De Kleine Amsterdammer staat ingeschreven worden jij en je partner uitgenodigd om gratis deel te nemen aan de borstvoedingscursus bij het Borstvoedingscentrum Amsterdam. Dit is onderdeel van onze zorg. Een partner kan de persoon zijn waarmee je een relatie hebt, maar ook iemand anders die de eerste tijd na de bevalling veel bij jou en je baby zal zijn. De cursus geeft praktische informatie en voorlichting over het geven van moedermelk.
2

Betrouwbare informatie

Wij zorgen ervoor dat je tijdens je zwangerschap gevalideerde en betrouwbare informatie krijgt. Check bij informatie die je zelf online vindt altijd waar deze op gebaseerd is.

Wanneer je vragen of twijfels hebt kan je dit altijd bij ons navragen of met ons bespreken.

Wij adviseren de informatie zoals gegeven door de Groeigids, klik hier voor meer informatie.

3

Ervaringsverhalen

Het échte verhaal hoor je alleen van ervaringsdeskundigen. Sommige zijn prachtig maar van sommige gaan je tepels spontaan pijn doen. Uiteindelijk gaat het alleen om jou en je baby en is iedereen anders. Luister vooral naar jezelf. Wat wil je wel en wat juist niet?
Annelies de Haan Lactatiekundige BVCA

Borstvoedingcentrum Amsterdam

De lactatiekundigen van Borstvoedingscentrum Amsterdam helpen je graag bij een fijne borstvoedingsperiode. Wil je je voorbereiden door een cursus te volgen, zit je boordevol vragen over borstvoeding, heb je gewoon wat coaching nodig om weer lekker door te kunnen voeden of heb je een borstvoedingsprobleem? Samen proberen we je borstvoedingsperiode zo prettig mogelijk te maken.